top of page

Dick Kok

 

Dick is begonnen als bassist in z’n eerste bandje, met The Beatles als grootste inspiratiebron. Al snel bracht de gitaar meer mogelijkheden en symfonische/progressieve rock werd de nieuwe richting.

 

Hij speelde in diverse bands, o.a. het Hilversumse “Dawn” en de Duitse rockband “Mallet”. Gitaar spelen bleek al snel niet meer zijn enige passie te zijn. Het componeren, arrangeren en produceren werden steeds belangrijkere uitdagingen in zijn leven.

 

In 1992 begon hij de studie Muziek Technologie (MT) aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ook tijdens deze studie is hij als uitvoerend muzikant steeds actief gebleven. Bijvoorbeeld in “Wishing Well” (stevige pret-rock), “Vandattum” (rock covers) en “SixAppeal” (dance-classics) waarmee diverse festivals, feesten, kroegen en de meest obscure gelegenheden zijn bezworen.

 

Nu heeft hij zich met zijn hele hebben en houwen gestort opThe RoyalTease.

Dick (DK) is al 15 jaar werkzaam als componist/music-producer en richtte in 1998 DK-Music op met zijn studio als basis. DK-music maakt muziek voor TV-leaders, -series, -commercials, CD’s en films.

Zijn werkveld beperkt zich niet alleen tot de Nederlandse markt. Zo is hij ook in de rest van Europa, Japan, China en de USA te horen. Heden ten dage is hij mede-eigenaar van “Musicskeleton”, een full service music & audio company in Amsterdam.

Guitars & Backing Vocals

bottom of page