top of page

Paul Toonen

 

Paul is een toetsenist die begonnen is in een schoolband in Utrecht in de 80’er jaren. Al snel bleek dat muziek een grote passie voor hem was. Dit resulteerde in deelname aan allerlei bandjes in allerlei stijlen, van Blues Rock, en Sympho Rock tot Metal, maar ook van Pop tot Soul.

 

Hier bleef het echter niet bij. Hij ontdekte dat hij talentvol was in het componeren, arrangeren en produceren van diverse muziekstijlen. Hij besloot in ‘94 de studie Muziektechnologie te volgen, waar Paul en Dick Kok elkaar voor het eerst zijn tegengekomen. Paul heeft tijdens deze studie tevens een half jaar gewerkt als engineer bij North Forty Music Studios, in Manhattan, New York (USA).

 

Tijdens de studie was hij ook mede oprichter/bandleider van What’s Up, Bob, jarenlang een veelgeboekte feestband voor allerlei feesten en festivals.

Ook was hij jarenlang de toetsenist van New Gig In Town, een Eagles tributeband.

Daarnaast heeft Paul, als engineer/composer, in verschillende studio’s gewerkt zoals Non Grata Records, SoundScape en Wisseloord.

 

Later heeft hij ook diverse bekende artiesten begeleid, zoals Bert Heerink (van bijv. Kayak en Vandenberg), Eric Mesie (Toontje Lager), Peter Groot Kormelink (Jazzpolitie), George Baker, Riem de Wolff (Blue Diamonds),

Desray (2 Brothers on the 4th Floor), enz... 

Paul schreef in 2007 de pianopartij van ‘Steeds Weer’, een nummer van Franklin Brown en Maxime.

Keys & Backing Vocals

bottom of page