top of page

Walter van Zijl

Walter is begonnen als tamboer in een drumband in De Meern. Al snel nam hij drumles op de muziekschool. Vervolgens heeft Walter in vele schoolbandjes gezeten en heeft hij daar ernstig veel kilometers gedraaid. Geïnspireerd geraakt, nam hij les bij Ahrend Niks en Fred van Vloten. In het theater belandde hij vervolgens bij diverse grote en kleine musicals ('Rex', 'Grease', 'Mamma Mia!', 'Assepoester').

 

Gelijktijdig speelde Walter in diverse commerciële coverbands ('What's up Bob!', 'Grazzland', 'The Reverend Fred Show') en was hij 5 jaar drumdocent op de muziekschool in Maarssen. Ook had hij bijna 2 jaar lang zijn eigen 'Rush' tribute. Nu is Walter ook drummer in zijn eigen 'R&B', 'easy listening' band 'Tanya's Chill' en is hij een regelmatige invalkracht bij diverse bands, harmonie's en melody percussionbands.

 

Toen Paul hem vroeg om in 'The RoyalTease' te gaan drummen ging zijn hartje weer sneller kloppen.

"Da's muziek uit mijn tijd,vet! Door met deze mensen deze muziek te spelen, reis ik weer even terug naar die, toch wel nostalgische mooie tijd, waarin ik nog alles muzikaal aan het onderzoeken was. HEERLIJK!!!"

Acoustic & Electric Drums

bottom of page