top of page

Kitty Kamphuis

 

Als één ding Kitty (Kit) karakteriseert, dan is het wel haar typerende, herkenbare stemgeluid.

Een donkere alt met een licht rauw en ruizig randje, die samen met haar melodische benadering, een unieke klank oplevert.

Na haar eerste schoolbandje heeft Kit vele bands versleten. Via symfonische rock (Genesis, Rush en Pink Floyd ) en diverse rock-coverbands kwam ze uit bij “Dawn”, waarvoor zij mede het stevige en melodieuze repertoire schreef.

Geleid door haar aantrekkingskracht tot het melancholische nachtclubrepertoire, zong ze 'moody jazz' en 'lazy ballads' in 'The Arrangement'. Tegelijkertijd schuwde ze ook andere genres niet, met het succesvolle Hilversumse 'SixAppeal'. De aanstekelijke dance-classics uit de disco, pop, rock en soul brachten haar op festivals, feesten en in kroegen van diverse pluimage door het hele land.

Door haar allergie voor “geijkt en standaard” wordt  de setlist van haar huidige band 'The RoyalTease' doordrenkt met de wat minder gangbare nummers uit de pop en New Wave.

Haar motto: “Niet wat iedereen al speelt, maar wel hits”, haar voorliefde voor  de 'Dark Side' van de 80’s en haar altijd karakteristieke stemgeluid vinden nu nog meer hun plek in 'The RoyalTease'!

Lead Vocals 

bottom of page